Home / Sport / AZS / Słony smak porażki
MKST Astra Nowa Sól - Konrad Grześkowiak (fot. sportowa.zgora.pl)

Słony smak porażki

Od samego początku przewagę punktową wypracowali sobie nowosolscy siatkarze, prowadząc nawet 10:5. Nie potrafili jednak długo utrzymać tej przewagi i przez dłuższą część seta, drużyny walczyły punkt za punkt. W końcówce gospodarze zdołali wyjść na prowadzenie 24:22. Jednak to ekipa z Nowej Soli zdołała wyjść z tej opresji i wygrać 24:26.

Drugą partię świetnie otworzył kapitan Wojciech Lis, kilkukrotnie podwyższając wynik asami serwisowymi. Przy rezultacie 10:4 gra zielonogórzan nieco się poprawiła i gospodarze zbliżyli się do gości, choć nie grali jak równy z równym. Świetny blok i serwis stopniowo zwiększał przewagę punktową Nowej Soli, która ostatecznie wyniosła 25:15.

Wyrównany początek trzeciego seta mógł dać nadzieję na poprawę gry Akademików, ale przy wyniku 10:10 znów odskoczyła Astra. Zielonogórzanie popełniali sporo błędów, które wykorzystywali gracze z Nowej Soli. AZS w derbach ziemi lubuskiej przegrał wysoko 3:0. Bez charakteru, bez pomysłu…

KU AZS UZ Zielona Góra vs. MKST Astra Nowa Sól 3:0  (24:26; 15;25; 19:25)

Po spotkaniu zawodnicy zielonogórskiego zespołu nie byli w stanie powiedzieć nic konstruktywnego. Siatkarze przyznali jedynie, że podeszli do meczu ze złym nastawieniem. Wszyscy bardzo się spięli myślą o możliwym awansie i przyniosło negatywny skutek. Tomasz Paluch nie pozostawił suchej nitki na swoich podopiecznych. Nie krył rozgoryczenia i prawdziwej złości. Z kolei reprezentanci Astry, potwierdzili, że są w dobrej dyspozycji i potrafią wykorzystać każdy słabszy moment rywala.

Robert Bitner – AZS – o dotkliwej porażce

Tomasz Paluch – Trener AZS – o beznadziejnej postawie drużyny

Konrad Grześkowiak – Astra Nowa Sól

 

 

Autor: Wojciech Góralski, Krystian Machalica

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close