Home / Sport / AZS / Przetrzebiony AZS jedzie do Ostrowa
fot.
(fot. )

Przetrzebiony AZS jedzie do Ostrowa

Jak zdradził w rozmowie z Akademickim Radiem Index Marek Książkiewicz – trener AZS-u, drużyna może przystąpić do meczu mocno osłabiona: – Kontuzja dokucza Andrzejowi Wasilkowi, który ma skręcony kciuk, ma problem żeby w ogóle złapać piłkę. Nie wiem czy go zabiorę. Kamil Buś ma poważną infekcję gardła, cały tydzień nie trenuje i prawdopodobnie też nie pojedzie. W dalszym ciągu Michał Pułka ma problem również z kciukiem. Trzech podstawowych zawodników wypada mi ze składu i w takim okrojonym składzie będę chyba musiał grać z Ostrowem.
 
 
Dodatkowo wciąż z kontuzją zmaga się Michał Skrzypek. Za to do składu akademików najprawdopodobniej powróci Krzysztof Wittke. Zielonogórzanie, po ubiegłotygodniowej porażce we własnej hali z Techtransem Elbląg, zajmują niezmiennie siódme miejsce w ligowej tabeli. Elblążanie grali szybką piłkę, co sprawiało duże problemy naszym akademikom. A jaką grę preferuje Ostrovia? No niestety podobną do elblążan: – Grają bardzo szybko, mają dobrze wyszkolonych technicznie zawodników. Chociażby brat Bartłomieja Jaszki – Łukasz. Jest rozgrywającym na środku i robi całą grę. Jedziemy tam, będziemy walczyć, bo chcemy zwyciężyć – zapewnił szkoleniowiec AZS-u.
 
W październikowym starciu obydwu zespołów w hali UZetu, górą byli podopieczni Marka Książkiewicza, którzy wygrali 26:23. Liczymy, że w sobotę, mimo sporych osłabień kadrowych, zielonogórzanie będą w stanie powalczyć z wyżej notowanym przeciwnikiem. Początek spotkania o godzinie 18:00.


Uwaga! Mecz na żywo pokaże telewizja internetowa www.esporttv.pl.
 
 

Autor: Marcin Krzywicki

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close