Home / Sport / AZS: / Bramkarz akademików przed Świdnicą: w każdy rzut będziemy musieli włożyć maksa
p. ręczna: AZS Uniwersytetu Zielonogórskiego - Bór Oborniki Śląskie (foto: MK)

Bramkarz akademików przed Świdnicą: w każdy rzut będziemy musieli włożyć maksa

Wczoraj do treningów po świętach wrócili piłkarze ręczni AZS-u Uniwersytetu Zielonogórskiego. Lider II ligi w trakcie Wielkanocy odpoczywał od szczypiorniaka i ładował akumulatory na najważniejszy mecz sezonu, który już w najbliższą sobotę.

Zielonogórzanie udadzą się do Świdnicy na spotkanie z wiceliderem, ekipą ŚKPR-u. Oba zespoły mają tyle samo punktów i zwycięzca będzie przed ostatnią kolejką o krok od I ligi. Jak okres świąteczny spędzili zielonogórzanie?

– Nie ma co się napinać, myślę, że jest spokojnie. Spędziliśmy czas z najbliższymi, wyciszyliśmy się. Od wtorku zaczęliśmy ciężką pracę do najbliższego meczu. Myślę, że każdy pamiętał, że w sobotę gramy w Świdnicy i nie zasiedział się przy stole – stwierdził Marek Kwiatkowski, bramkarz akademików.

Podopieczni Bronisława Malego pokonali świdniczan w I rundzie u siebie różnicą aż 9 bramek. Później ŚKPR już nie przegrywał, a akademikom przydarzyła się jedna wpadka w Koninie, gdzie przegrali ze Startem. Kto ma więcej atutów? Marek Kwiatkowski uważa, że AZS, ale jednym tchem wymienia też mocne strony rywali.

– Podejrzewam, że będzie cała hala i albo ich poniosą do lepszej gry, albo sparaliżują. My musimy wyjść na ten mecz i zrobić swoje. Jak każdy zagra na swoim optymalnym poziomie, to powinno być dobrze. Ich najgroźniejsza broń, to bardzo mocna obrona, z której prowadzą szybkie kontry i to będziemy musieli zneutralizować. Mają też silnie obsadzoną bramkę i będziemy musieli w każdy rzut włożyć maksa.

Mecz w sobotę o 18:00. Już teraz zapraszamy was na fale Akademickiego Radia Index, gdzie będziemy relacjonować to spotkanie. O meczu będziemy mówić również w czwartkowej Godzinie Rektorskiej.

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Komentarze

X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close