Home / Kultura / Pozostałe / Stand up pełną Gębą
fot. archiwum
Klub Gęba (fot. archiwum)

Stand up pełną Gębą

Albo raczej "Standłupu", bo w Gębie oczywiście musi być oryginalnie i nieszablonowo. Nie spodziewajcie się zatem, że zobaczycie piewców stand upu, których można spotkać na niemal każdym wieczorku tego typu. Nie wystąpi zatem ani Katarzyna Piasecka, ani Abelard Giza, ani tym bardziej Kacper Ruciński. Kto zatem zaprezentuje się dzisiejszego wieczoru w Gębie? Młodzi adepci sztuki stand upu, a występować będą wg nietypowych w Gębie zasad, o których ludzie będą mogli się przekonać przychodząc.

Przyjść i przekonać się, należy na godzinę 21. Wstęp na "Standłup" kosztuje jedyne 3 zł.

Autor: Michał Cierniak

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Home / Kultura / Pozostałe / Stand Up pełną Gębą
fot. Rafał Gacek
Katarzyna Sobieszek (fot. Rafał Gacek)

Stand Up pełną Gębą

Dla niezorientowanych w temacie dodajmy, że jest to forma sztuki komediowej, polegająca na monologu występującego artysty. Jak zaznaczają jej adepci najważniejsza jest tu charzyma i osobowość. Niby prosta sprawa, bo trzeba wyjść i być sobą, ale to jest właśnie w wielu wypadkach największa sztuka. Jedną z pierwszych osób w Polsce, które próbowały stand upu był Grzegorz Halama. W jednym z wywiadów powiedział, że nie da się udawać osobowości i tu często jest pies pogrzebany. Istotą dla stand upu jest również charakterystyczny humor – prowokujący, a w radykalnych przypadkach łamiący normy przyzwoitości czy tematy tabu.

Podczas dzisiejszego wieczoru stand upowego w Gębie, będziemy mieli okazję zobaczyć jak sobie z nim radzą Katarzyna Sobieszek oraz Bartosz Zalewski. Początek imprezy zaplanowany jest na godzinę 21, a wstęp kosztuje 5 zł.

Autor: Michał Cierniak

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close