KULTURA:

Przepisy studentki Kory :-) Część 3.

Jeśli znacie fajne przepisy, zróbcie kilka zdjęć i dajcie nam znak! gazeta@uzetka.pl – w temacie maila “mój przepis” 🙂

 
Ruskie naleśniki
Masa naleśnikowa:
– 1 jajko
– szklanka mąki
– łyżka oleju
– szklanka mleka
– szczypta soli

Farsz:
– ziemniaki
– twaróg
– cebula
– sól, pieprz

Panierka:

– 1 jajko
– bułka tarta

1.    Jajko, mąkę i mleko wymieszać na jednolita masę, dodać łyżkę oleju i szczyptę soli. Usmażyć naleśniki.

2.    Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoty kolor. Ugotowane ziemniaki, wymieszać z twarogiem na jednolitą masę, dodać cebule i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3.    Naleśniki z  farszem, obtoczyć w jajku i w bułce tartej, smażyć na patelni na złoty kolor.
4.    Do smaku można je polać śmietaną.
 
 
Smacznego!

Autor: Kornelia Kornosz, Fot. Wojciech Waloch

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00