KULTURA:

Przepisy studentki Kory :-) Część 2.

Jeśli znacie fajne przepisy, zróbcie kilka zdjęć i dajcie nam znak! gazeta@uzetka.pl – w temacie maila “mój przepis” 🙂
Jabłka w cieście

Składniki:

– szklanka mąki
– 1 jajko
– ¾ szklanki mleka
– jabłka
– cukier, cukier waniliowy, cukier puder
– olej

1. Jabłka obrać, pokroić w krążki i wydrylować.

 
2. Jajko, mąkę, mleko, łyżkę oleju  i cukry wymieszać na jednolitą masę, jeśli będzie za gęsta dodać mleka.
 
3.  Krążki z jabłek zamaczać w cieście i smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.
 
4. Jak już będą zarumienione, zdjąć z ognia, posypać cukrem pudrem lub waniliowym – i wcinać.
 

Smacznego!

Autor: Kornelia Kornosz, Fot. Wojciech Waloch

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00