KULTURA:

Przepisy studentki Kory :-) Część 11.

Jeśli znacie fajne przepisy, zróbcie kilka zdjęć i dajcie nam znak! gazeta@uzetka.pl – w temacie maila “mój przepis” 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
ZIELONO MI

Składniki:
makaron typu Lasagne
szpinak
śmietana
jajko
czosnek
sól i pieprz
ser żółty

 
Sposób przygotowania:
1. Szpinak usmaż na patelni, dodaj  posiekany czosnek  i śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
2. Makaron i szpinak rozłóż warstwami na przemian, na wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
3. Śmietanę połącz z jajkiem i rozlej na wierzchu zapiekanki, a następnie posyp startym serem.
 
4. Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.
 
Smacznego!

Autor: Kornelia Kornosz, fot. Wojciech Waloch

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00