czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Kultura / Muzyka / Najświeższe wypieki w muzycznej Piekarni.
fot.
(fot. )

Najświeższe wypieki w muzycznej Piekarni.

W najbliższą sobotę wystąpi Instant Blues – jeden z najbardziej aktywnych i ciekawych zielonogórskich zespołów. Grupa ma już na koncie kilka sukcesów w ogólnopolskich festiwalach. Ich muzyka to pełen pasji elektryczny blues, okraszony dynamiczną grą gitarzysty Krystiana Gorzelańczyka.

Z kolei 1 kwietnia (piątek), zaprezentuje się Zdenek Bina Acoustic Project (na zdjęciu). Jest on jedną z najważniejszych postaci na czeskiej scenie muzycznej. Przez lata przewodził znakomitej grupie „-123 min.”, która łączyła tak różnorodne  gatunki jak: blues, jazz czy funk. Obecnie ten niezwykle dynamiczny i pomysłowy muzyk, wraz z basistą Janem Urbancem realizuje koncepcję grania akustycznego. Tak oto ich twórczość charakteryzuje strona Piekarni –  W muzyce duetu czuć rockową tradycję „Minut”, jazzowe inklinacje i swobodę, niczym nieskrępowaną wyobraźnię, pozwalającą na podróże w odległe rejony, często w takie gdzie jazzowy czy rockowy muzyk, z różnych powodów, by się nie zapuścił. Muzyka grana z pasją, ale i wyczuciem, zabarwiona humorem, wciąga słuchaczy, zabiera w podróż. W radosną podróż, z której nie chce się wracać. Bilety w cenie 25 zł.

 Już dzień później, 2 kwietnia, koncert amerykańskiego harmonijkarza – Sugar Blue. Choć z pozoru jego nazwisko może mówić niewiele, to udział w nagraniu trzech płyt Rolling Stonesów zdecydowanie rozjaśnia sprawę. Wielokrotnie występował także ze Stonesami na żywo. Oprócz tego ma na koncie współpracę z innymi, markowymi wykonawcami. W Piekarni wystąpi ze swoim zespołem promując płytę „Treshold” z 2010 r. Bilety: 70 zł, w dniu koncertu 80 zł.

Wszystkie imprezy zaczynają się o 20.00.

 

Autor: Marcin Gromnicki

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close