Home / Kultura / Muzyka / Hardcore po raz trzeci
fot. www.sxc.hu
(fot. www.sxc.hu)

Hardcore po raz trzeci

Przypomnijmy, że cykl koncertu rozpoczął się w styczniu tego roku. Już od pierwszej imprezy cieszył się dużą popularnością, co zmobilizowało organizatorów to zrobienia kolejnych imprez. Na pierwszej edycji gwiazdą była poznańska formacja Faust Again, a na drugiej niemiecki Risk It!. Trzeci West Side Hard Core uświetnią swoją obecnością cztery formacje – dwie z Leszna i dwie z Zielonej Góry. Barwy Winnego Grodu reprezentować będą Sophie Scholl i Nothing Personal. Pierwsi są świeżo po wydaniu swojej debiutanckiej płyty “Fuck The World”, która została bardzo ciepło przyjęta przez fanów. Mają już ugruntowaną pozycję w lokalnym światku hardcore’owym, a zawdzięczają to sporej liczbie porywających koncertów na koncie. Nothing Personal to natomiast świeża nazwa na naszej mapie muzycznej. Powstali w 2010 roku a ich muzyka to mikstura metalcore’a, post hardcore’a i melodii.
 
Kapele z Leszna to natomiast Hardwork i Bloodstained. Hardwork to zespół ze sporym stażem. Istnieją od 1995 roku i są jedną z pierwszych hardcore’owych załóg w Polsce. Ich dyskografia opiewa na trzy albumy oraz epkę “Dla Takich Chwil” wydaną wiosną tego roku. Materiały owe zbierały bardzo dobre recenzje, co zaowocowało wieloma koncertami z zespołami z czołówki polskiego hardcore’a jak i gwiazdami z Europy i zza oceanu. Beatdown zaś gościł już w Zielonej Górze podczas pierwszej edycji West Side. Rozjechali wtedy publiczność swoim walcowatym beatdown/hardcorem i prawdopodobnie tak samo będzie w najbliższy piątek.
 
Koncert rozpocznie się 18 maja o godzinei 21 w Kokon Stage. Bilety, które będzie można nabywać przed wejściem na imprezę, kosztują 12 zł.

Autor: Michał Cierniak

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close