Home / Informacje / Zielona Góra / Zbliża się kolejna edycja Bachanaliów Fantastycznych
29. Bachanalia Fantastyczne (fot. mat. prasowy)

Zbliża się kolejna edycja Bachanaliów Fantastycznych

Bachanalia Fantastyczne to impreza, która odbywa się w Zielonej Górze od prawie trzydziestu lat i jest organizowana przez Zielonogórski Klub Fantastyki Ad Astra. Cieszy się coraz większą popularnością, przyciągając w swoje progi nie tylko starych, zapalonych fanów literatury fantasy, ale też osoby, które dopiero stawiają  swoje pierwsze kroki w nieprzebranym świecie gier, książek, filmów i komiksów.

Więcej na temat tegorocznej edycji festiwalu wie członek ZKF Ad Astra, Maciej Dobrowolski:

Maciej Dobrowolski

Wspomnianymi gośćmi, którzy odwiedzą w tym roku imprezę są:

Marek Starosta – pisarz, tłumacz i scenarzysta komiksów, zwycięzca tegorocznej edycji Fantazji Zielonogórskich.

Andrzej Drzewiński – polski fizyk i pisarz science fiction. Autor dwóch powieści : „Zabójcy szatana” oraz „Nostalgia za Sluag Side”, jak również dwóch zbiorów opowiadań „Posłaniec” oraz „Bohaterowie do wynajęcia”.

Maciej Parowski – polski pisarz, krytyk i redaktor. Znany z takich pism jak: "Nowa Fantastyka" i "Czas Fantastyki". Autor m.in. takich książek jak “Burza. Ucieczka z Warszawy ’40”, “Małpy Pana Boga. Słowa” oraz “Małpy Pana Boga. Obrazy”. Współtworzył komiks „Funky Kowal”.

Bogusław Polch – polski rysownik komiksów, który zajmuje się także tworzeniem grafiki reklamowej i użytkowej oraz ilustracji książkowych, storyboardzista. Pracował nad takimi tytułami jak: „ Kapitan Żbik” , „Spotkanie”, „Rycerze fair play”, „Funky Koval”, „Wiedźmin”.

Bachanalia Fantastyczne odbędą się 18-20 września w Krzywym Kominie przy ulicy Fabrycznej 13b.

Dodatkowo ZKF Ad Astra zaprasza wszystkich chętnych do współtworzenia punktów programu. Aktualności, informacje i szczegóły imprezy można znaleźć na stronie: bachanalia.zgora.pl

Autor: Weronika Dobrowolska

Jeśli znajdziesz błąd, zaznacz go i wciśnij Ctrl+Enter.

Komentarze

X

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close