niedziela , 4 Grudzień 2016
Home / Informacje / Zielona Góra / Wino polane, fryzury zrobione – uczniowie zdali egzamin w Palmiarni
fot. Paweł Hekman
Wino polane, fryzury zrobione - uczniowie zdali egzamin w Palmiarni (fot. Paweł Hekman)

Wino polane, fryzury zrobione – uczniowie zdali egzamin w Palmiarni

Specjalizacja „Winiarz z elementami obsługi konsumenta”, realizowana jest w ramach projektu „Winiarstwo i gastronomia w Zielonej Górze – tradycja i nowoczesność”. Do egzaminu przystąpiło 26 adeptów. O szczegółach opowiedziała nam Jolanta Ciążkowska-Gaj, nauczyciel w ZSiPKZ:

Jolanta Ciążkowska-Gaj

Uczniów oceniała kapituła jurorska, w skład której wchodzili zaproszeni goście z miasta oraz winiarze.

W międzyczasie trwał konkurs i pokaz fryzjerski „Słynne fryzury literackie”, uczestnikami którego były osoby dorosłe – słuchacze kwalifikacyjnych kursów zawodowych. Turniej ten składał się z trzech etapów: testu teoretycznego, wykonania fryzury (stylizacja całościowa: strój makijaż, fryzura) oraz prezentacji. Nad całością czuwało 4 osobowe Jury, a organizotorami były nauczycielki z ZSiPKZ – Jolanta Ciążkowska-Gaj, Anna Pietrzak i Agnieszka Szwejkowska.

Jolanta Ciążkowska-Gaj

Ostatecznie, zwyciężczynią konkursu została Karolina Bajer za stylizację „Królowa Elżbieta I”. Na drugim miejscu uplasowała się Sylwia Kostrzewa za stylizację „Helena Trojańska”. Na ostatnim stopniu podium stanęłą Sandra Pentek za stylizację „Macocha Królewny Śnieżki”.

Dodajmy, że okazją do dokładnego zapoznania się z ofertą edukacyjną w ZSiPKZ, będzie dzień otwarty szkoły. Dyrekcja zaprasza zainteresowanych 9 maja przy ulicy Botanicznej 66.

Autor: Paweł Hekman

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close