poniedziałek , 24 Kwiecień 2017
Home / Informacje / Zielona Góra / Magisterium z Innowacji dla studentów UZ
Magisterium z Innowacji dla studentów UZ (fot. Paweł Hekman)

Magisterium z Innowacji dla studentów UZ

Na konkurs zgłoszonych zostało 12 prac dyplomowych. Autorami wszystkich prac byli studenci Uniwersytetu Zielonogórskiego, z Wydziałów: Mechanicznego, Fizyki i Astronomii, Elektrotechniki, Informatyki i Telekomunikacji, Inżynierii Lądowej i Środowiska, Ekonomii i Zarządzania oraz Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu. Jury, reprezentowane przez przedstawicieli Lubuskiej Rady Innowacji, jednogłośnie wybrało 5 finalistów. O kulisach oceniania prac opowiedział nam dr hab. prof. UZ Arkadiusz Świadek – przewodniczący komisji.

Dr hab. prof. UZ Arkadiusz Świadek o ocenie prac

Dr hab. inż. prof. UZ Elżbieta Krasicka-Cydzik -kierownik Zakładu Inżynierii Biomedycznej, w trakcie ceremonii, podkreślała co jest istotą innowacyjności.

Dr hab. inż. prof. UZ Elżbieta Krasicka-Cydzik o innowacyjności

Doskonalenie metod syntezy nanocząstek srebra na bazie surowców naturalnych to temat, który został wyróżniony pierwszą nagrodą w konkursie. Jej autorką jest Katarzyna Guzik, która opowiedziała nam dokładniej czego dotyczyła jej praca.

Katarzyna Guzik

Zwycięzców wyłoniło jury, w skład którego weszli:

– dr hab. Arkadiusz Świadek prof. UZ (Przewodniczący Jury),

– Marek Cieślak – Przewodniczący Konwentu Starostów i Wicestarostów Lubuskich,

– Zbigniew Rudowicz – Prezes Lubuskiego Klastra Metalowego, Prezes Zarządu ZM MESTIL Sp. z o.o.,

– Roman Mizerny – Prezes Zarządu Holding ZREMB Gorzów S.A., Wiceprezes Lubuskiego Klastra Metalowego,

– Arkadiusz Kowalewski – Prezes Zarządu Lubuskiego Parku Przemysłowo-Technologicznego sp. z o.o.

Autor: Paweł Hekman

Komentarze

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close