Home / Informacje / Zielona Góra / Nasz dziennikarz podbija Australię
fot. Krzysztof Burda
(fot. Krzysztof Burda)

Nasz dziennikarz podbija Australię

Dzięki Mateuszowi Jędrasiowi mogliście się dziś dowiedzieć m.in. o tym, jak  przez miesiąc zwiedzić Singapur, Malezję i Australię płacąc tyle, ile kosztują dwa tygodnie z biurem podróży w Grecji. Właśnie taki plan ma bowiem nasz dziennikarz w ramach drugiej edycji programu „Z Indexem w podróży” (pierwsza zakończyła się niespełna tydzień temu, ciesząc się dużym zainteresowaniem). W rozmowie z Pawłem Hekmanem, Mateusz Jędraś wyjaśnił skąd wziął się pomysł na podróż w tak odległe zakątki naszego globu oraz jak wyglądały przygotowania do wyprawy: – Tamte rejony interesowały mnie już od dawna, na taki wyjazd czaiłem się już praktycznie od roku. Wszystko zależało od biletów lotniczych, bo to one są największym kosztem. Od ponad roku odkładałem pieniądze na ten cel i przeglądałem różne oferty.

Nasz dziennikarz rozpoczyna swą podróż już jutro, 7 września. Podczas swojej wyprawy poleci z Berlina do Paryża, a stamtąd do odległego Singapuru. Na miejscu pozna kulturę i obyczajowość, a także dowie się, jakie są możliwości pracy i studiowania. Z Singapuru za niewielkie pieniądze pojedzie autobusem do Kuala Lumpur, skąd tanimi liniami Air Asia uda się do Brisbane w Australii.

O przygodach naszego wysłannika będziecie mogli usłyszeć w programie „Z Indexem w podróży”, którego emisja rozpocznie się za nieco ponad tydzień (poniedziałek, 17 września). O kulisach wyprawy będziecie mogli także przeczytać na naszym portalu www.uzetka.

 

Autor: Damian Łobacz

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close