Home / Informacje / Zielona Góra / Jesienne wariacje golonkowe
(fot. )

Jesienne wariacje golonkowe

– W tym roku postanowiliśmy nazwać te dni "Jesienne wariacje golonkowe", jako że obejmuje to też nasze święto narodowe i jest to święto wesołe, więc my też tak troszeczkę zwariowane nazwy wymyśliliśmy w tym roku. – mówiła Grażyna Sroczyńska, dyrektor hotelu Polan.
 
Golonka jest daniem bardzo popularnym w naszym kraju. Niestety najczęściej gotujemy ją i podajemy z dodatkiem smażonej kapusty. Jak się okazuje ten rodzaj mięsa wieprzowego może występować w wielu różnych formach. – Mamy Jesienny Smaczek, czyli golonka nadziewana grzybami, albo Hot Golonka z żeberkiem, czyli czosnek górą, Tradycji Smak czyli golonka po góralsku z kapustą i zapiekaną śmietaną, Jadą warzywa kolorowe czyli golonka po cygańsku. Mamy także golonkę w wersji light dla dbających o linię. – dodaje Sroczyńska.
 
Impreza potrwa do 22 listopada, a amatorzy golonki, jak i osoby rządne nowych wrażeń kulinarnych, mogą je spełnić za jedyne 39 złotych.
 
Fot. interia.pl

Autor: Mateusz Kasperczyk, Filip Leśniak

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close