Home / Informacje / Zielona Góra / Dietetyczna wigilia? A tradycja?
fot. Dave Dyet / sxc.hu
(fot. Dave Dyet / sxc.hu)

Dietetyczna wigilia? A tradycja?

Karolina Świecińska, dietetyk z Zielonej Góry uważa, że w nadchodzące święta można można uniknąć przejedzenia. Wystarczy tylko odrobina silnej woli i kilka zmian w świątecznym menu. Jej zdaniem pomóc może nawet zmiana oleju na ten z wyższej półki. Jeszcze lepszym rozwiązaniem będzie upieczenie ryby w piekarniku. Dzięki temu będziemy mogli zrezygnować z oleju.

Jak dodaje Karolina Świecińska małe porcje jedzenia pozwolą spróbować każdej z wigilijnych potraw bez uczucia przejedzenia. Zdaniem specjalistki ta metoda pozwoli na pewien kompromis. Pozwoli zachować tradycję, ale jednocześnie uchroni nas przed otyłością.

Wśród wigilijnych dań mniej kaloryczne są barszcz z uszkami lub kapusta z grzybami. Na drugim biegunie znajdują się smażony karp i śledzie w oleju.

 
Całą rozmowę z Karoliną Świecińską znajdziecie poniżej.

Autor: kt

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close