czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Informacje / Uczelnia / W sobotę ruszą “mechanizmy euro” na UZecie
fot. mat. prasowe
Euro (fot. mat. prasowe)

W sobotę ruszą “mechanizmy euro” na UZecie

Jutro zajęcia rozpocznie 63 słuchaczy, a dotychczas – w sumie przez 5 lat, studia podyplomowe Mechanizmy funkcjonowania strefy euro na Uniwersytecie Zielonogórskim ukończyło ponad 300 osób.

Dodajmy, że za ubiegłoroczną edycję studiów podyplomowych Mechanizmy funkcjonowania strefy euro Uniwersytet Zielonogórski został laureatem prowadzonego przez redakcję Monitora Rynkowego (Dziennik Gazeta Prawna) i Monitora Biznesu (Rzeczpospolita) programu EuroSymbol 2014, uzyskując tytuł: EuroSymbolu Nowoczesnego Kształcenia 2014.

Studia podyplomowe Mechanizmy funkcjonowania strefy Euro organizowane są przez Wydział Ekonomii i Zarządzania Uniwersytetu Zielonogórskiego oraz Narodowy Bank Polski. Jest to już VI edycja dofinansowywana przez NBP. Studia te są skierowane do osób z wyższym wykształceniem – absolwentów studiów licencjackich i magisterskich, a przede wszystkim: przedsiębiorców, nauczycieli ekonomii i pracowników administracji samorządowej. Zajęcia będą odbywać się w cyklu 14 spotkań sobotnio-niedzielnych, prowadzonych przez ekspertów z zakresu funkcjonowania strefy euro z wiodących ośrodków akademickich w Polsce, obejmujących od 10 do 15 godzin zajęć (wykładów i ćwiczeń). W ramach każdego spotkania przewidziany jest komentarz aktualnych wydarzeń ekonomicznych (w wymiarze krajowym i międzynarodowym) wpływających na zachowania rynków finansowych i gospodarki. Ponadto zajęcia będą wzbogacane o szczegółową analizą case study oraz animowaną przez prowadzącego zajęcia dyskusją pomiędzy uczestnikami zajęć. Planowane są również wykłady gościnne. Studia będą trwały do czerwca 2015 r.

Autor: Paweł Hekman

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close