czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Informacje / Uczelnia / UZ nawiązał współpracę z Izbą Celną w Rzepinie
fot. Paweł Hekman
UZ nawiązał współpracę z Izbą Celną w Rzepinie (fot. Paweł Hekman)

UZ nawiązał współpracę z Izbą Celną w Rzepinie

Izbę Celną podczas podpisania porozumienia reprezentowali: dyrektor nadkomisarz celny Sylwester Skórski, młodszy ekspert Służby Celnej Jarosław Dudzis, rzecznik Izby Celnej – młodszy ekspert Służby Celnej Beata Downar Zapolska i Naczelnik Urzędu Celnego w Zielonej Górze Waldemar Kozłowski. Ze strony Uniwersytetu Zielonogórskiego obecni byli: rektor prof. Tadeusz Kuczyński, prorektor ds. studenckich, prof. Wojciech Strzyżewski oraz kierownik Biura Karier mgr Lilia Smoła.

Dyrektora nadkomisarza celnego Sylwestra Skórskiego zapytaliśmy o to, jak będzie wyglądała współpraca z Uniwersytetm Zielonogórskim:

Dyrektor nadkomisarz celny Sylwester Skórski o współpracy

O korzyściach jakie niesie za sobą współpraca z Izbą Celną opowiedział nam również prorektor ds. studencki prof. Wojciech Strzyżewski:

Prof. Wojciech Strzyżewski o korzyściach

Prof. Strzyżewski zdradził nam również, że to nie koniec rozmów z instytucjami oraz przedsiębiorstwami. Powiedział także, że już trwają rozmowy z przedstawicielami firmy Wyborowa:

Prof. Wojciech Strzyżewski o rozmowach z firmą Wyborowa

Izba Celna w Rzepinie nie jest pierwszą instytucją, z którą Uniwersytet Zielonogórski podpisuje umowę o współpracy w takim zakresie. Dotychczas są to: PUP w Zielonej Górze,  NFZ Zielona Góra, Gazeta Lubuska, ING Bank Śląski, Studenenwerk – Biuro Obsługi Studentów Zagranicznych w Kilonii i Wohnungswirtschaft i Miteinanderwohnen we Frankfurcie n/Odrą i PIP Zielona Góra. Poza tym Biuro Karier UZ podpisuje rocznie ok. 100 umów na indywidualne praktyki studenckie.

Autor: Paweł Hekman

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close