Home / Informacje / Uczelnia / Nie ma trudnych tańców, są tylko niewyćwiczone
Festiwal Tanga (fot. mat. prasowe)

Nie ma trudnych tańców, są tylko niewyćwiczone

Przypomnijmy, dwudniowy Festiwal Tanga wystartuje w najbliższy weekend. Główną atrakcją będzie uroczysta milonga zatańczona w Palmiarni.

Jaka idea kryje się za tym wydarzeniem? O to zapytaliśmy Krzysztofa Kocińskiego:

Rozmowa z Krzysztofem Kocińskim

Warto również dodać, że na wydarzenie zaproszeni są nie tylko tancerze, ale również miłośnicy muzyki granej na żywo:

Rozmowa z Krzysztofem Kocińskim

Osoby zainteresowane warsztatami informujemy, że odbywają się one przez dwa dni. Chęć udziału można zgłaszać do Krzysztofa Kocińskiego (tel. 604 79 80 48). Ich koszt waha się między 150, a 220 zł.

Z kolei bilety na Festiwal Tanga można nabywać tylko za pomocą portalu abilet.pl.

Szczegółowy program wygląda następująco:

07.02.2015r. (sobota):

11.00-15.15 – warsztaty tanga – prowadzący : Ida Zagrzejewska i Piotr Woźniak (miejsce: ZSEkol. przy ul. Francuskiej 25a),

20.00 – Milonga – festiwalowe wspomnienia – Hotel "AMADEUS" przy ul. Jedności 87A w Zielonej Górze.

08.02.2015r. (niedziela):

11.00-15.15 – warsztaty tanga – prowadzący : Ida Zagrzejewska i Piotr Woźniak miejsce: ZSEkol. przy ul. Francuskiej 25a,

18.00 – uroczysta Milonga "Tango w Zieleni" – Restauracja „PALMIARNIA”:

– muzyka na żywo – zespół "Perfume de Mujer" z Hamburga,

– pokazy tanga argentino w mistrzowskim wykonaniu pary Idy Zagrzejewskiej i Piotra Woźniaka z Warszawy (półfinaliści Mistrzostw Europy w tangu de salon),

– otwarta lekcja tanga, prowadzący: Agata i Krzysztof Kocińscy.

Autor: Paweł Hekman

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close