czwartek , 8 Grudzień 2016
Home / Informacje / Uczelnia / Gruba kasa dla naukowców UZetu
fot. Marcin Krawczyk / www.sxc.hu
Banknoty 200 złotowe (fot. Marcin Krawczyk / www.sxc.hu)

Gruba kasa dla naukowców UZetu

Ogółem na konkurs zgłoszono 10 wniosków, z czego 5 zostało zakwalifikowanych do II etapu oceny. Ostatecznie finansowane będą 3 projekty badawcze (współczynnik sukcesu wynosi więc 30 %). Projekty które uzyskały finansowanie to:

Konkurs Opus 3
1. Próba określenia podstaw molekularnych (mutacji) nowej dziedzicznej anemii hemolitycznej związanej z brakiem palmitoilacji białka MPPI.
Kierownikiem projektu jest dr Dżamila Marta Bogusławska z Wydziału Nauk Biologicznych.
Przyznane środki finansowe – 594.000 zł.
2. Zagadka mechanizmu promieniowania radiowego pulsarów.
Kierownikiem projektu jest prof. dr hab. Janusz Gil z Wydziału Fizyki i Astronomii.
Przyznane środki finansowe – 914.400 zł.

Konkurs Preludium 3
1.Pawła Floreńskiego (1882-1937) filozofia wszechjedności.
Kierownikiem projektu jest mgr Justyna Martyna Kroczak.
Przyznane środki finansowe – 42.000 zł

Gratulujemy!

Jednocześnie przypominamy, że 15 grudnia mija termin składania wniosków na konkursy OPUS, PRELUDIUM, SONATA i SONATA BIS i apelujemy o jak najwcześniejsze przekazywanie wniosków do Działu Nauki.
Informujemy także, że został ogłoszony zupełnie nowy, międzydziedzinowy konkurs na znaczne środki (budżet projektu musi się mieścić w przedziale 2 – 7 mln zł). Projekt musi obejmować dwa z trzech obszarów: nauki humanistyczne, nauki ścisłe i techniczne oraz nauki o życiu. Wniosek jest składany przez konsorcjum. Termin składania: 15 marca 2013. Więcej na stronie http://www.ncn.gov.pl/

Autor: Paweł Hekman

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close