Home / Informacje / Uczelnia / Ekonomia z poręczenia. Znamy najlepsze prace
fot. Anna Krawczyk
Laureaci konkursu (fot. Anna Krawczyk)

Ekonomia z poręczenia. Znamy najlepsze prace

Lubuski Fundusz Poręczeń Kredytowych wyłonił zwycięzców III edycji konkursu dla studentów i absolwentów z terenu województwa lubuskiego. Konkurs na najlepszą pracę licencjacką oraz magisterską dotyczył tematów związanych z działalnością funduszy poręczeń. Głównym celem przedsięwzięcia było propagowanie tej tematyki wśród studentów oraz wzbudzenie zainteresowania ekonomią, finansami i rachunkowością.

O pomyśle stworzenia konkursu oraz tegorocznej edycji opowiedział Łukasz Pabierowski, wiceprezes Zarządu Lubuskiego Funduszu Poręczeń Kredytowych.

Łukasz Pabierowski o konkursie

W tym roku przyznano trzy nagrody:

I miejsce za pracę licencjacką pt. „Systemowe uwarunkowania funkcjonowania funduszy poręczeniowych w Polsce w latach 2000-2011”. Jej autor, Michał Jędro opowiedział nam o swoich przygotowaniach do obrony pracy.

Michał Jędro

I miejsce za pracę magisterską pt. „System funduszy poręczeniowych w Polsce: stan obecny i perspektywy rozwoju” przypadło Renacie Siedlec.

II miejsce również za pracę magisterską pt. „System funduszy poręczeniowych w Polsce, stan obecny i perspektywy rozwoju – Analiza SWOT” zdobyła Alicja Szpiczakowska, która wyjaśniła, dlaczego wzięła udział w konkursie.

Alicja Szpiczakowska

Dodatkowe nagrody otrzymali promotorzy: dr hab. Arkadiusz  Świadek oraz dr Dorota Sitnik, która przybliżyła szczegóły pracy promotora.

Dr Dorota Sitnik

Poniżej znajdziecie galerię z tego wydarzenia.

Autor: Anna Krawczyk

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close