Home / Informacje / Uczelnia / Co w trawie piszczy? Rusza trzecia edycja Nocy Biologów
Noc Biologów (fot. www.nocbiologow.pl)

Co w trawie piszczy? Rusza trzecia edycja Nocy Biologów

Wydarzenie organizowane jest w całej Polsce i jak co roku cieszy się ogromnym zainteresowaniem. Na Uniwersytecie Zielonogórskim jest ono tak duże, że miejsca na wszystkie warsztaty i laboratoria zostały już zarezerwowane. Wciąż będzie można jeszcze wziąć udział w wykładach.

Szczegóły przybliża prof. Beata Gabryś z Wydziału Nauk Biologicznych UZ:

Prof. Beata Gabryś

Poniżej zamieszczamy dokładny wykaz wszystkich wykładów:

CZAS

NAZWA

SALA

   

15:00-15:45

Od grubosza do starca, czyli rośliny w akcji

Prowadzi: dr Krystyna Walińska

ul. Szafrana 1, bud. A-9, sala 219

   

16:00-17:00

Fascynujące życie płciowe roślin

Prowadzi: prof. nadzw. dr hab. Grzegorz Iszkuło

ul. Szafrana 1, bud. A-8, sala 219

   

17:00-18:00

Galasy – perfekcyjne wykorzystanie roślin

Prowadzi: prof. nadzw. dr hab. Marian Giertych

ul. Szafrana 1, bud. A-8, sala 219

   

18:00-19:00

W poszukiwaniu Gondwany – wrażenia z podróży przyrodniczej do Omanu

Prowadzi: prof. dr hab. Beata Gabryś

ul. Szafrana 1, bud. A-8, sala 219

   

19:00-20:00

Środowiskowe i zdrowotne uwarunkowania zanieczyszczenia sieci wodnej (wykład połączony z dyskusją)

Prowadzą: prof. nadzw. dr hab. Piotr Kamiński (WNB UZ), dr n. med. Zbigniew Karaś (ordynator Oddziału Dermatologicznego, Specjalistycznego Szpitala Klinicznego Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego)

ul. Szafrana 1, bud. A-8, sala 219

   

Więcej informacji mozna znaleźć na stronie www.nocbiologow.pl.

Autor: Damian Łobacz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close