LUBUSKIE:

Lubuski chleb, sandacz i pierniki podbiły Poznań. To Tradycyjne Perły regionu

Weekend na Targach Smaki Regionów/Polagra Food w Poznaniu zakończył się z sukcesem dla województwa lubuskiego. Spośród zaprezentowanych specjałów najlepsze okazały się trzy.

„Tradycyjne Perły”, czyli nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów otrzymali: Ryszard Kapica za chleb z eko historią, Dorota i Jerzy Krzywdowie za pierniki lubuskie, a także Kamila i Marcin Wojnowscy oraz Małgorzata i Grzegorz Kozowie za wojnowskiego sandacza w wojnowskim serze.

Na targach w Poznaniu Lubuskie reprezentują również producenci wędlin, miodu, wina oraz rękodzielnicy. Wydarzenie potrwa do czwartku, 29 września.

Zobacz więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Back to top button
0:00
0:00