Home / Informacje / Polska i Świat / Coraz częściej korzystamy z cateringu na wigilię
fot. www.sxc.hu
Mniam! (fot. www.sxc.hu)

Coraz częściej korzystamy z cateringu na wigilię

Daniel Rafalski przekonuje, że choć na pierwszy rzut oka ceny gotowych dań są wyższe niż te przyrządzane samodzielnie, to gdy dodamy własny czas, paliwo, prąd i inne poniesione koszty okaże się, że kupując gotowe potrawy możemy nawet zaoszczędzić.

Coraz więcej imprez organizujemy we własnym zakresie w prywatnych domach czy ogrodach, ale równocześnie coraz chętniej korzystamy z usług firm cateringowych. Tak jest na przykład z sylwestrem. Zamawiane są przede wszystkim dania ciepłe, pieczone wędliny, galarety, sałatki czy tatar.

Zapełnienie wigilijnego stołu potrawami wigilijnymi zamówionymi w firmie cateringowej czteroosobową rodzinę kosztuje w tym roku około 300-400 złotych. Za litr barszczu czerwonego musimy zapłacić w granicach 15 złotych, półmisek ryby po grecku lub śledzia kosztować nas będzie około 25 złotych, a na cztery porcje pierogów z kapustą i grzybami wydamy około 50 złotych.

Autor: IAR

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

X

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informcji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close